Σας καλωσορίζω στον ιστότοπο της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής (ΕΕΠΙ).

Η ΕΕΠΙ είναι επιστημονική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1976. Ο σκοπός της ΕΕΠΙ είναι να φέρει σε επαφή όλους όσοι ενδιαφέρονται και ασχολούνται με την περιγεννητική ιατρική προς όφελος των μητέρων, των εμβρύων και των νεογνών. Ιδιαίτερα η ΕΕΠΙ στοχεύει:

1. Στην προώθηση της έρευνας και της γνώσης σε όλους τους τομείς της περιγεννητικής ιατρικής με σκοπό την καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία των εγκύων, των εμβρύων και των νεογνών βελτιώνοντας την ποιότητα της περιγεννητικής φροντίδας στην Ελλάδα.
2. Στην βελτίωση της εκπαίδευσης στην υποειδικότητα της Εμβρυομητρικής και Περιγεννητικής Ιατρικής.
3. Στην έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών που αφορούν την κύηση και την περιγεννητική περίοδο.
4. Στην καλύτερη συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, Παιδιάτρων-Νεογνολόγων, Μαιών-Μαιευτών και άλλων συναφών, ιατρικών και μη, ειδικοτήτων που ασχολούνται με τα προβλήματα της περιγεννητικής περιόδου.

Στις δραστηριότητες της ΕΕΠΙ περιλαμβάνονται η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων, συμποσίων, καθώς και του Πανελλήνιου Συνεδρίου Περιγεννητικής Ιατρικής, όπου κύριοι ομιλητές είναι μέλη της ΕΕΠΙ ή προσκεκλημένοι διεθνούς φήμης επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ΕΕΠΙ συνεργάζεται με πολλές Επιστημονικές Εταιρίες, Ελληνικές (ΕΜΓΕ, Εταιρεία Υπερήχων, Εταιρεία Εμβρυομητρικής Ιατρικής, Νεογνολογική Εταιρεία, Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, Ιατρικής Γενετικής, κ.α.). Επίσης με Φορείς και άλλα φυσικά και νομικά πρόσωπα με συναφείς σκοπούς.

Η εταιρεία είναι δραστήριο μέλος των παγκοσμίων και ευρωπαϊκών οργανισμών World Association of Perinatal Medicine (WAPM), European Association of Perinatal Medicine (EAPM), South East European Society of Perinatal Medicine (SEESPM) και Union of European Neonatal & Perinatal Societies (UENPS). Στην UENPS η Πρόεδρος είναι μέλος του Executive Board και ο Αντιπρόεδρος μέλος του Scientific Committee.

Η ΕΕΠΙ συνεκδίδει με την Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία το επιστημονικό περιοδικό «Περιγεννητική Ιατρική και Νεογνολογία», και συνεχίζεται η συνεργασία με το διεθνές περιοδικό The Journal of Pediatric and Neonatal Individualized Medicine (JPNIM), που αποτελεί το επίσημο διεθνές περιοδικό της ΕΕΠΙ, της UENPS και άλλων επιστημονικών ευρωπαϊκών εταιρειών.

Η ΕΕΠΙ ασχολείται επίσης και με ευρύτερα ζητήματα της Περιγεννητικής Ιατρικής. Παρακολουθεί τους Περιγεννητικούς Δείκτες, που ως γνωστόν απεικονίζουν το επίπεδο υγείας της χώρας και εισηγείται προτάσεις σε αρμοδίους φορείς για τη βελτίωση Δημόσιων Δομών Περιγεννητικής Φροντίδας. Επίσης παρεμβαίνει στον Δημόσιο Διάλογο με δράσεις και εκδηλώσεις για κοινωνικά ζητήματα, όπως Υπογεννητικότητα και το Δημογραφικό πρόβλημα.

Με εκτίμηση
Αντωνία Χαρίτου
Πρόεδρος ΕΕΠΙ

Πρόσφατα Νέα

Ομιλία καθ. κ. Α. Αντσακλή

Ομιλία καθ. κ. Α. Αντσακλή

Ομιλία καθ. κ. Α. Αντσακλή στα πλαίσια του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής 3-5 Ιουνίου 2022 Grand Hyatt Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία καθ. κ. Σ. Παυλάκη

Ομιλία καθ. κ. Σ. Παυλάκη

Ομιλία καθ. κ. Σ. Παυλάκη στα πλαίσια του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής 3-5 Ιουνίου 2022 Grand Hyatt Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία καθ. κ. Σ. Αντωναράκη

Ομιλία καθ. κ. Σ. Αντωναράκη

Ομιλία καθ. κ. Σ. Αντωναράκη στα πλαίσια του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής 3-5 Ιουνίου 2022 Grand Hyatt Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχή / Οργάνωση συνεδρίων

INAC 2024 – the 9th International Neonatology Association Conference
INAC 2024 – the 9th International Neonatology Association Conference
1st joint UENPS and EFCNI congress
1st joint UENPS and EFCNI congress
Best practice in neonatal care for doctors, nurses, midwives and parents
The European Academy of Paediatrics Mastercourse EAP2024
The European Academy of Paediatrics Mastercourse EAP2024
 Ultrasonography Congress organized by the Maternal Fetal Medicine and Perinatology Society of Türkiye
Ultrasonography Congress organized by the Maternal Fetal Medicine and Perinatology Society of Türkiye