Η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής είναι μια επιστημονική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1976. Σύμφωνα με το καταστατικό της έχει ως σκοπό την προώθηση των στόχων της Περιγεννητικής Ιατρικής, δηλαδή την επίτευξη της καλύτερης δυνατής φροντίδας για το έμβρυο και το νεογνό, μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων. Επιδιώκει τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των Μαιευτήρων, Νεογνολόγων και όλων των συναφών ειδικοτήτων που ασχολούνται με τα προβλήματα του εμβρύου και του νεογνού. Η ίδρυση της εταιρείας ανταποκρίνεται στην σύσταση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής για την δημιουργία Εθνικών Εταιρειών Περιγεννητικής Ιατρικής. Η Εταιρεία αποτελείται από τακτικά, πάρεδρα και επίτιμα μέλη.

Α) Τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν όλοι οι ειδικοί Μαιευτήρες και Νεογνολόγοι, που έχουν εκπαίδευση και ασχολούνται με την Περιγεννητική Ιατρική και Ιατρική Εμβρύου. Επιπλέον, παιδίατροι με υποειδικότητες που να αφορούν την περιγεννητική περίοδο (παιδονευρολόγοι, παιδοκαρδιολόγοι, παιδονεφρολόγοι, αναπτυξιολόγοι κοκ) και ιατρικές ειδικότητες που έχουν άμεση σχέση με την περιγεννητική περίοδο (αναισθησιολόγοι, περιγεννητικής επιδημιολογίας, περιγεννητικοί παθολογοανατόμοι, παιδοαιματολόγοι, παιδοχειρουργοί, γενετιστές κοκ). Τα τακτικά μέλη πρέπει απαραιτήτως να έχουν δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες στον Ελληνικό ή ξένο ιατρικό τύπο ή να έχουν ανακοινώσει εργασίες σε θέματα Περιγεννητικής Ιατρικής, σε συνέδρια εσωτερικού ή εξωτερικού.

Β) Πάρεδρα μέλη μπορούν να γίνουν ειδικευόμενοι των παραπάνω ειδικοτήτων και βιοχημικοί, βιολόγοι, βιοπαθολόγοι, νοσηλευτές, μαίες που έχουν αποδεδειγμένη σχέση με την περιγεννητική φροντίδα, δεν πληρούν όμως τα κριτήρια της α’ παραγράφου του άρθρου 4 του καταστατικού. Τα πάρεδρα μέλη απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα των τακτικών μελών, εκτός από το δικαίωμα της ψήφου.

Γ) Επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, με πλειοψηφία 2/3 και μετά από πρόταση τουλάχιστον 5 (πέντε) μελών της Εταιρίας, εξέχοντες έλληνες και ξένοι επιστήμονες που ασχολούνται με την Περιγεννητική Ιατρική και δεν υποχρεούνται στην καταβολή συνδρομής. Η εταιρεία σε συνεργασία με την Ελληνική Νεογνολογίκη Εταιρεία εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό «Περιγεννητική Ιατρική και Νεογνολογία»

Η εταιρεία είναι μέλος των:

  • World Association of Perinatal Medicine
  • European Association of Perinatal Medicine
  • South East European Society of Perinatal Medicine (ιδρυτικό μέλος)

Πρόσφατα Νέα

21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής 4-6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής 4-6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής (ΕΕΠΙ), το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα, στις 4-6 Φεβρουαρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα

Εμβολιασμός έναντι SARS-CoV-2 και κύηση

Εμβολιασμός έναντι SARS-CoV-2 και κύηση

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τον Εμβολιασμό Έναντι Covid-19 Πριν, Κατά τη Διάρκεια και Μετά την Κύηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠΟΞΙΑ & ΝΕΟΓΝΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ

ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠΟΞΙΑ & ΝΕΟΓΝΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής στο Ηράκλειο της Κρήτης το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 με θέμα ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠΟΞΙΑ & ΝΕΟΓΝΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα